Természetjárás a diákokkal

Forrás: Pannon RTV
Hegymászásról és természetjárásról szóló tantárgyat választhatnak idén a szabadkai Október 10. Általános Iskola diákjai. Szerbiában 20 általános iskola kapott erre lehetőséget az illetékes minisztériumtól.

Az ötödikes és hatodikos diákok elméletben és gyakorlatban is megismerkedhetnek a hegymászás, a természetben való tájékozódás, valamint a segélynyújtás alapjaival heti két órában. Az elméleti oktatásban a tantárgyat előadó tanárok mellett a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub tagjai és a Vöröskereszt illetékesei is részt vesznek. Négy alkalommal kirándulást is szerveznek majd a gyerekeknek, a közeli erdőkbe és egy Fruška gora-i hegymászást is terveznek. Az új tantárgyat Iso Planić, a Szerbiai Hegymászó Szövetség elnöke mutatta be a diákoknak.

Đurić Kiss Melinda, az Október 10. Általános Iskola igazgatója: „A diákok nagyon nagy érdeklődéssel várják már, hogy elkezdődjön a tanítás. Megpróbáltunk egy olyan tantervet összeállítani, hogy a diákoknak érdekes, változatos, tanúságos anyagot tudjunk felkínálni. A tantárgy elméleti részből áll, amely a hegymászás alapjait kell majd, hogy elsajátítsák, illetve gyakorlati részből, ahol ezeket a tudnivalókat tudják majd alkalmazni a természetben. Nagy köszönet illeti a Vöröskereszt illetékeseit is, akik elfogadták az együttműködésre szóló felhívásunkat.”

You may also like...