Sziklahódításban a legjobb!

 

Sziklahódításban a legjobb!

Bognár Nóra már gyerekkorában is egy örökmozgó lány volt, ezért gimnasztikával foglalkozott, 2010-ben pedig annyira egymásra találtak a sportfalmászással, hogy 2018-ban ő lett Szabadka legjobb junior sportolója.

— Gyógyító sportnak tartom a kezdetektől fogva, hiszen alaposan átmozgatja az embert, az edzések során javít a hajlékonyságon, izomzatot szerzünk vele, és segít a koordinációban. Korábban tériszonyom volt, de a Spartacus Hegymászóklubban sikerült leküzdenem ezt a félelmemet.

Az edzésekre heti négy alkalommal kerül sor, és a sportolók három iskola órarendjétől és nyitvatartásától függnek, mivel ott gyakorolnak. A versenyek előtt izgulni szokott a fiatal sportoló, ezért egy egészen sajátságos módon próbálja ezt orvosolni.

— Nagyon könnyen és bárhol el tudok aludni, ezért a versenyek előtt is ezt teszem, mivel pihenés közben eltűnnek a világból jövő fölösleges információk, tiszta lappal ébredek, és ebből adódóan kizárólag a megmérettetésre koncentrálok. Az utóbbi időben azonban ez valahogy nem működik, ezért új módszerhez kell folyamodnom.

Nóri, mint egy igazi sportoló, nagyon elszánt, és hajlamos túledzeni magát. Mivel már rájött, hogy ezzel csak hátráltatja a fejlődését, odafigyel arra, hogy mennyi ideje telik el edzéssel.

— Nehezen viselem a kudarcot, sokáig eltart, mire megbékélek magammal, és ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. A siker motivál, és minden cél elérésekor egy még nagyobbat tűzök ki magam elé. Az is hatalmas inspiráció számomra, hogy Szabadka legjobb junior sportolója lettem, és tudom, hogy szerbiai viszonylatban nagyon szép teljesítmény, hogy megmásztam egy 9-es kategóriájú sziklát. Emellett azonban ott lebeg a szemem előtt, hogy lehetek még jobb is. A versenyeken szerzett tapasztalatokat igyekszem a klubtagoknak is átadni, mivel nagyon megszerettem őket, átsegítettek mindenen. Hálás vagyok nekik és a szüleimnek is, akik minden körülmények között mellettem állnak. Készülök az országos, a Balkán- és talán a világbajnokságra is. Igyekszem minél több 8-as és 9-es sziklát megmászni, továbbá a tervek között szerepel a 10-es meghódítása is. Szeretnék döntőbe kerülni az Európa-bajnokságon, ezért ahogy az edzőm javasolta, pumpálom magam, és igyekszem egyre jobban kitolni a határaimat.

2018-ban Nišben is egy falmászó lett az év legjobbja. Nóri szerint az emberek erre felkapják a fejüket, hogy ilyen sportot is lehet űzni Szerbiában, és emiatt egyre népszerűbb mozgásformává válik. Úgy gondolom, nekünk van kire figyelnünk, ezért: hajrá, Nóri!

eredeti LINK

You may also like...