Najava akcije: Rila Musala 11.-13.03.2022

Planinarski sportski klub Spartak Subotica organizuje

USPON NA MUSALU 2925 NAJVIŠI VRH BALKANA U ZIMSKIM USLOVIMA

u periodu od 11.-13.03.2022

 

Musala – vrh visok 2 925 m, predstavlja najviši vrh planine Rile i Balkanskog poluostrva. Ime vrha potiče od reči “Mus Alah”, što znači bliže Alahu. Stari naziv za vrh je Tangra. Penjanje na Musalu u zimskim uslovima je jedinstven doživljaj i nezaboravno iskustvo.

PLAN AKCIJE:

1. DAN: 11.03.2022-Petak

Polazak iz Subotice  u 12.00 ispred kluba. Okupljanje 10 minuta ranije. Vožnja magistralnim putem preko Pirota, Sofije do samog srca planine Rile, Boroveca. Smeštaj. Večera. Noćenje.

2. DAN: 12.03.2022-Subota

Borovec – Dom Hiza Musala 2400m– Vrh Musala 2925mnv – Dom Hiza Musala – Borovec

Doručak. Pripreme za polazak na turu. Uspon pešačkom stazom od parkinga zicare. Polazak na završni uspon na Musalu, najviši vrh Balkana. Izlazak na vrh. Nakon izvesnog vremena provedenog na vrhu, istom stazom povratak do doma Hiza Musala i nazad do Boroveca.

Trasa pešačenja: – dužina 25,6 km , visinska razlika 1600 m

2. DAN: 13.03.2022-nedelja

Detalji uskoro…

Trasa pešačenja: – dužina -,- km , visinska razlika — m

Posle završetka akcije povratak u Suboticu do ponoći.

Oprema: prilagođena vremenskim uslovima : duboke planinarske cipele, rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama, prva pomoć, termos za čaj, boca za vodu, kapa i rukavice(i rezervne), termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, (letnja vreća za spavanje), naočare sa UV zaštitom.

Tehnička oprema: Dereze, cepin, šlem, zimska oprema

Dokumenta: važeći SRB lična karta, važeća zdravstvena knjižica, članska kartica PSS sa markicom za 2022 godinu!

Hrana: iz ranca

Smeštaj: 2 noći u apartmani

NAPOMENA:

Uspon na Musalu zahtevna i zahteva visok nivo fizičku spremu kao i prethodno iskustvo u planini u zimskim uslovima. 

Na akciji mogu učestvovati isključivo planinari koji su članovi osnovnih planinarskih organizacija učlanjenih u PSS sa markicom za 2022. godinu. Prilikom prijave navesti naziv društva, broj planinarske kartice i markice.

Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara. U slučaju da bude procenjeno da planinar iz bilo kog razloga može ugroziti svoju ili bezbednost grupe, polazak na uspon neće biti dozvoljen.

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže istog (od zavisnosti najavljenog vremenske prognoze za vikend-veća padavina kiše ili grmnjavina!)

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK “Spartak” Subotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

CENA: na bazi 5 učesnika: 11000 din

Cena uključuje: Prevoz, Smeštaj; dve noći u Borovecu, troškove organizacije i taksu za klub.

Cena ne uključuje: Hrana, Putno zdravstveno osiguranje,  Individualni troškovi

Prijave samo sa UNAPRED UPLAĆENOM AKONTACIJOM ZA AKCIJU od 5000 RSD po dogovoru sa vodićom do 28.02.2022. –ili do popune mesta.

U SLUČAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE ZADRŽAVA ili naći adekvatnu zamenu .

Prilikom prijave dostaviti : Ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj planinarske PSS kartice.

Prijavu za akciju prosledite lično ili preko Viber 063/7000650

Vodič : Alfred Abraham, PSS MB 839 planinarski vodič 2.kategorije

You may also like...