Najava akcije: Ovčar 985m i Kablar 889m 25.-27.02.2022

Planinarski sportski klub Spartak Subotica organizuje

USPON NA

Ovčar 985m i Kablar 889m

25.-27.02.2022

PLAN AKCIJE:

1. DAN: 25.02.2022-Petak

Polazak iz Subotice  u 15.00 ispred kluba. Okupljanje 10 minuta ranije. Putovanje sa usputnim pauzama do planinarskog doma Kablar (očekivani dolazak do 21.00 č.) , gde ćemo imati smeštaj u višekrevetnim sobama sa kupatilom i zajedničkom kuhinjom.

2. DAN: 26.02.2022-Subota

Dom – Ratkova staza – VRH OVČARA (985 m) – Sretenje – Sv. Trojice – Banjski Potok – Ovčar banja.

Najlepša i najatraktivnija priča koju na Ovčaru možete napraviti. Ozbiljan uspon najtežom pešačkom stazom (staza br. 9 ili Ratkova staza), potom uživalački i duhovni deo uz obilazak dva manastira i prelepih slapova banjskog potoka.

Ustajanje u 6:00, doručak, priprema na akciju, polazak na pešačenje u 07:00 i idemo lagano preko crkva Savinje do vrha Kablara 889mnv

Trasa pešačenja:  dužina 11,4 km , visinska razlika 919 m

Povratak u planinarski dom oko 17.30h. Po dogovoru sa vodičem i uz poštovanje aktuelne mere vezano za virus odlazak na večeru u Ovčar banju ili pravljenje roštilja kod pl. doma. Postoji i mogućnost odlaska na kupanje u „Wellness Centar Kablar“ Ovčar banja

3. DAN: 27.02.2022-nedelja

Dom PD Kablar – Crkva Savinje – vrh Kablar 889mnv – Dom PD Kablar

Ustajanje u 7:00, doručak, polazak na pešačenje u 8:00. 

Trasa pešačenja:  dužina 8,4 km , visinska razlika 600 m

Posle završetka akcije povratak u Suboticu do ponoći.

Oprema: prilagođena vremenskim uslovima : duboke planinarske cipele, rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama, prva pomoć, termos za čaj, boca za vodu, kapa i rukavice(i rezervne), termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, (letnja vreća za spavanje), naočare sa UV zaštitom.

Tehnička oprema: Minidereze – ko ima i u zavisnosti snežnog pokrivača

Dokumenta: važeći SRB lična karta, važeća zdravstvena knjižica, članska kartica PSS sa markicom za 2022 godinu!

Hrana: iz ranca

Smeštaj: 2 noći u planinarskom domu

NAPOMENA:

Na akciji mogu učestvovati isključivo planinari koji su članovi osnovnih planinarskih organizacija učlanjenih u PSS sa markicom za 2022. godinu. Prilikom prijave navesti naziv društva, broj planinarske kartice i markice.

Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara. U slučaju da bude procenjeno da planinar iz bilo kog razloga može ugroziti svoju ili bezbednost grupe, polazak na uspon neće biti dozvoljen.

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže istog (od zavisnosti najavljenog vremenske prognoze za vikend-veća padavina kiše ili grmnjavina!)

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK “Spartak” Subotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

CENA: na bazi 7 učesnika: 4600 din (ili 40 €)

Cena obuhvata: Putovanje, putarine, 2 spavanja u planinarskom Dom PD Kablar, troškove organizacije i taksu za klub.

Prijave samo sa UNAPRED UPLAĆENOM AKONTACIJOM ZA AKCIJU od 4600 RSD po dogovoru sa vodićom do 23.02.2022. –ili do popune mesta.

U SLUČAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE ZADRŽAVA ili naći adekvatnu zamenu .

Prilikom prijave dostaviti : Ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj planinarske PSS kartice.

Prijavu za akciju prosledite lično ili preko Viber 063/7000650

Vodič : Alfred Abraham, planinarski vodič II kategorije PSS MB 839

 

You may also like...