NAJAVA AKCIJA: Škrlatica 2740 mnv_Julijske Alpi , Slovenija 20.08.-22.08.2021.

PLAN AKCIJE:

Petak: 20.08.2021.
Polazak iz Subotice sopstveni automobilima u 05.00 časova od klubske prostorije(Bosa Milićević bb). Okupljanje 10 minuta ranije. Putovanje preko mađarske granice sa usputnim pauzama za Sloveniju, do Aljažev dom v Vratih na 1015mnv(očekivani dolazak do 15.00 č.)  gde ćemo imati smeštaj u 3-6 krevetnih sobama. Usput pogledamo slap Peričnik. Od parkinga do doma cca 10 min šetnja. Zadnjih 5 km nema asfalta, samo šumski put.
Smestimo se u sobama(tuširanje dodatno se plaća 2E=3min) , večera(u domu može se naručiti hranu, napolje iza doma na klupama jer moguće spremanje/kuvanje i na primus), dogovor za sutrašni uspon, spremenje rančeva i rani odlazak na spavanje.

Subota: 21.08.2021. – ŠKRLATICA 2740 mnv – izlazak sunca 06.10, zalazak sunca 20.08
Noć u Aljažev domu. Rano ustajanje: 03.00, doručak. Polazak u 04.00 putem via normale (CTL+click=opis na mađarskom i na slovenačkom). Voda na stazi nema, poneti dovoljno količinu za ceo dan kao i okrepu(sendvič, slatkiše, suvo voće itd). Stm uspon celo vreme, deonice su osigurani sajlama i metalnim gazištima, ima i dosta sipara.

Youtube video 1           Youtube video 2

Trasa pešačenja: – dužina 12,2 km ,
– visinska razlika 1800 m na 6.1km
– najniža tačka 1015m, najvišlja tačka 2740m
– celodnevna tura 12-14h:
– kondicionalna težina 9/10 , tehnička težina 7/10

Nedelja: 22.08.2021.
Ustajanje u 06.30., doručak, šetnja sa rančevima do parkinga/kola do 08.00. Vožnja do Bledskog jezera jedan sat(09.00). Šetnja oko jezera, uspon na vidikovac Ojstrica 611 mnv, odakle pruža najlepši pogled na jezero. Po dogovoru vožnja čamcima. Aktivnost do 14.00. Nastavak putovanja ka Ljubljani(1 sat, do 15.00). Slobodno vreme za razgledanja grada 2 sata, do 17.00. Polazak za Suboticu gde stižemo posle ponoći.

Oprema : prilagođena vremenskim uslovima : duboke planinarske cipele sa tvdom đonom(C), rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama obavezna kao i prva pomoć, boca za vodu , kapa i rukavice, kabanica, termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, krema za sunčanje, letnja tanka vreća za spavanje(samo zbog higinije), naočare sa UV zaštitom.

Tehnička oprema: kaciga( + ukoliko imate set za via feratu)

Dokumenta : važeći SRB pasoš i(ili) mađarska(EU) lična karta, važeća zdravstvena knjižica, članska kartica PSS!, Covid kartica o vakcinaciji ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati(1800 din, Jugolab kod bolnice-nije u cenu akcije)

NAPOMENA 1:
Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

SVAKI UČECNIK DUŽAN DA ISPUNI I POTPIŠE FORMULAR :
– Izjava o rizicima i preuzimanju odgovornosti ucesnika akcije
Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže istog (od zavisnosti najavljenog vremenske prognoze za vikend-veća padavina kiše ili grmnjavina!)

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK “Spartak” Subotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

NAPOMENA 2:
1. na akciju idemo kao grupa planinara što podrazumeva sledeće: prilikom putovanje idemo svi zajedno(nema odvajanja iako imate brži i jači auto, iako mislite da ste bolji vozač)
2.prilikom planinarenja, šetnja, trekinga, uspona idemo svi zajedno(nema odvajanja iako ste brži, imate bolju kondiciju) morate prihvatiti da najslabiji diktira tempo u grupi !!
3. prilikom priljavljivanje na akciju Vi prihvatite plan i program akciju, izmena nema(izmenu može samo praviti vodič akcija)

CENA: na bazi 7 učesnika: 130 E

Cena obuhvata:
Putovanje sopstvenim automobilima, matrice na autoputevima, parkinzi u Sloveniji, smeštaj u Aljažev dom v Vratih(2 noćenja u sobama od 3-6 kreveta – bez posteljina- plus 2E), i troškove organizacije.

Prijave do 16.08.2021. -Prijave samo sa UNAPRED UPLAĆENOM AKONTACIJOM ZA AKCIJU po dogovoru sa vodićom zbog blagovremenog rezervisanja smeštaja u planinarskom domu ili do popune mesta . U slučaju odustajanja akontacija se zadržava ili naći adekvatnu zamenu – najkasnije 3 dana pre putovanja.
Prijavu za akciju prosledite mail-om sa potrebnim podacima za prijavu!!
Prilikom prijave dostaviti : Ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj pasoša ili LK, broj planinarske SRB – PSS kartice.
Vodič : Calbert Karoly, PSS MB 523, mob. 0638794681, mailto:calbertk@gmail.com

You may also like...