Kamp za mlade perspektivne planinske trkače

U periodu od 09. do 11.10.2020 u Ovčar banji održan je prvi kamp za mlade perspektivne planinske trkače. Među 9 polaznika sa teritorije naše zemlje, našao se i Viktor Prčić, član PSK”Spartak”. Po njegovim rečima kamp je bio izuzetno koristan za mlade sportiste. Osim uobičajenih treninga polaznici su učestvovali u interaktivnim predavanjima na temu planinarskog sporta. Na pitanje da li bi želeo da nastavi sa ovakvim vidom treninga i obuke, bez razmišljanja je odgovorio: “da, nadam se da nastavak sledi što pre!”

https://pss.rs/odrzan-prvi-kamp-za-mlade-perspektivne-planinske-trkace/

” Cilj kampa je promocija i popularizacija planinskog trčanja kod mladih članova PSS (14-18 godina), podizanje svesti i unapređenje kvaliteta ove takmičarske discipline. Započeto je formiranje baze mladih talentovanih takmičara koji će uz kontinuirane preporučene trening programe individualno napredovati, a time doprineti i razvoju planinskog trčanja u Srbiji.
Rad sa 9 polaznika iz 7 planinarskih klubova osmislio je i realizovao Darko Živanović, licencirani trener. Završnicu teoretskog i praktičnog rada na temu „trening trčanja“ predstavljala je trka na Kablaru u dužini od 6 km/450 m visinske razlike. Takmičarski duh i potencijal ovih mladih ljudi ispoljili su se na najbolji način – odličnim rezultatima.
U skladu sa programom prvog kampa posebna pažnja posvećena je interaktivnim predavanjima na temu pravila ponašanja na planini, kao i priprema za odlazak na planinarenje i takmičenje u planinskim uslovima. Učesnici su ispoljili veliko interesovanje za planinarsku etiku i kulturu življenja na planini.
Kamp je održan u Ovčar Banji u terminu 9.10.-11.10.2020. godine u organizaciji Komisije za planinsko trčanje, a u saradnji sa Komisijom za mlade. Realizacija je podržana od strane Ministarstva omladine i sporta RS. “(preuzeto iz sajta PSS)

You may also like...