Dani planinara Srbije 2022, Ovčar Banja, vikend 17.-19.06.2022

Proteklog vikenda u Ovčar Banji održana je manifestacija “Dani planinara Srbije”.
U okviru programa 18.06.održano je državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji. Pionirska ekipa Spartaka u sastavu:Tamaš Marušinac, Ivor Omerović i Aleks Čupak, plasirala se na treće mesto u svojoj kategoriji, a veteranke (Žužana Rab, Paula Štraka i Zvezdana Tubić) su zauzele drugo mesto.

19.06.održano je državno prvenstvo u planinarskom trekingu. Viktor Prčić je bio prvi u kategoriji juniora na srednjoj stazi, Tamaš Marušinac je osvojio treće mesto u konkurenciji juniora na maloj stazi, Sabina Klbeček je stigla treća na cilj u kategoriji seniorki na srednjoj stazi.

Čestitamo svim takmičarima i njihovim trenerima!

Domaćini manifestacije su organizovali raznovrstan program rekreativnog karaktera: pohod na Kablar, Ovčar i Orovicu, kao i manastirsku pešačku turu.

Tri člana našeg kluba, Ivana Perić, Hedvig Šoš i Milan Ljubić su se odlučili za uspon na Orovicu. Ekipu od 50 članova autobus je prevezao do sela Tučkovo gde je započela akcija. Staza dužine 12,5 km sa kumulativnim usponom od 650 m se pokazala malo zahtevnijom, ali su svi planinari izašli na vrh.

Drugog dana manifestacije rekreativci su izabrali uspon na Kablar. Kondiciono malo zahtevnija staza dužine oko 10 km sa kumulativnim usponom od 600 m nije predstavljao problem za aktivne planinare Spartaka, svi su uspešno završili akciju.

U okviru programa održane su i edukativne tribine, demonstracije planinarskih sportskih disciplina, izložba fotografija i tehnički dani za sportske vodiče. Na izložbenim štandovima su se prodavali izdanja PSS i planinarska oprema.

Hvala prijateljima iz planinarskog kluba “Kablar” na besprekornoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu! Vidimo se dogodine u Požarevcu!

You may also like...