VERSENYBESZÁMOLÓ: Három tó, három táv, csaknem 500 sportoló – vasárnap, 2024.03.17

Forrás: Pannon RTV

A Ludasi-tó, a Vér-tó és a Palicsi-tó körül versenyezhettek azok, akik beneveztek a Vajdasági terepfutó- és gyaloglóversenyre, amelyet negyedik éve országos szintű versenyként is számon tartanak.

A szokatlanul erős szél sem tántorította el a résztvevőket, hogy idén is részt vegyenek a versenyen. Három pálya közül lehetett választani. A felkészültebbek és a rutinos futók a leghosszabb 40 kilométeres távot választhatták, de volt egy 30, egy 20 kilométeres táv is, amelyet futva vagy gyalogolva lehetett megtenni.
Dudás Béla is rendszeres résztvevő: „Én mindig a leghosszabb távot választom. Fiatal korom óta Hűbele Balázs módjára éltem az életemet és akkor hű akarok maradni saját elveimhez.”

A legnépesebb szabadkai futóklub tagjai is szép számban képviseltették magukat.

Teleki György, elnök, a szabadkai Trón Futóklub elnöke kiemelte: „A klub nagy része itt van. Néhányan készülnek jövő héten egy komolyabb versenyre, ők nem jöttek, de java része itt van helyben. Tehát ideális edzésnek és versenynek is. Mi versenyzünk.”

Straka Andrea a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub elnöke elmondta, hogy a verseny célja nem csak a megmérettetés, de az is, hogy a résztvevők megismerjék és megcsodálják a környéket.

„Itt egész Szerbiából érkeztek vendégek és ez egy kitűnő alkalom arra, hogy népszerűsítsük a környékünk természeti értékeit és egyéb értékeit is, hiszen olyan vendégeket várhatunk, akik nagyon ritkán érkeznek erre északra. Külföldi vendégeink is érkeztek, ha jól láttam Romániából és Bulgáriából is.”

A résztvevők közül többen házikedvenceikkel indultak útnak. A versenyzőket a távokon hét ellenőrző pont várta, amin kötelezően hitelesíteniük kellett részvételi lapjukat. A célba érkezőket pedig egy megérdemelt, ízletes ebéd várta.

You may also like...