ELMARAD !!! : Tavaszváró túra a Mecsekben, 2020.03.29.

 
A Szabadkai “Spartak” Hegymászó Sportegyesület
és a
Természetjáró Egyesület Magyarkanizsa
közös gyalogtúrát szervez:
 

Tavaszváró túra a Mecsekben, 2020.03.29, vasárnap.

Indulás 22 személyes kisbusszal Kanizsáról hajnali 03.30-kor, Horgos-Palics-Szabadka-Kelebia vonalon, visszaérkezés aznap este 22.00-ig.
 
 
Óbányai-völgy, túra a Keleti-Mecsek legromantikusabb völgye, Püspökszentlászló, Kisújbánya, Cigány-hegy, Hidasi-völgy
 
Túraútvonal hossza 21km, szint 560, időben kb. 9-10 órányi laza gyaloglás.
 
A Keleti-Mecsek páratlan szépségű, vadromantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy, olyan természeti csodákkal, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla. A bájos sváb faluból, Óbányáról kiindulva, a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán járjuk végig a völgy legszebb szakaszát az újraéledő Kisújbánya üdülőfaluig, majd felmászunk a Mecsek vonulataira gyönyörű kilátást nyújtó Cigány-hegyi kilátóba, ahonnan a Mecsek legnagyobb részére nyílik széles panoráma. Visszafelé is a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán jutunk a vadregényes Hidasi-völgybe, majd forrásokban végig gazdag túránk a Kis-Tóti-völgyben visz Püspökszentlászlóra. A szépen felújított püspöki kastély és arborétum megtekintése után ismét Kisújbánya felé vesszük az irányt. Visszafelé a falu feletti, csodás kilátást nyújtó, idilli legelőkön keresztül kellemes, árnyas úton térünk vissza Óbányára.
 
Felszerelés: az időjárási viszonyoknak megfelelően : vizálló magasszárú túracipő, tartalék zokni, kis hátizsák, esővédő a hátizsákra, fejlámpa tartalék elemmel, vizeskulacs , sapka és kesztyű igény szerint, esőkabát, polárfelső, kamásni, túrabotok, személyes gyógyszerek.
 
Iratok : Érvényes szerb/magyar útlevél vagy magyar igazolvány, hegymászókönyv-Természetjáró tagsági befizetett 2020 évi tagsági díjjal.
 
Élelem: hátizsákból
 
MEGJEGYZÉS:
A túrán minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt összhangban a Szerbiai Hegymászószövetség biztonsági előírásával. Az esetlegesen felmerülő egészségügyi problémákért amelyeket nem jelentenek be az indulás előtt, a vezető nem vállal felelősséget.
A vezető fenntartja magának a jogot hogy előre nem látott körülmények esetén megváltoztassa a tervet a résztvevők biztonsága érdekében(rossz időjárás, felkészületlenség), illetve hogy lemondja a túrát (az időjáráselőrejelzés függvényében az adott hétvégére-nagy mennyiségű eső).
 
ÁR: érdeklődni személyesen
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
Az utazást bérelt kisbusszal Kanizsáról oda-vissza, szervezési költségeket és a klubilletéket.
 
Jelentkezni : a szabad helyek függvényében csak a teljes összeg befizetésével. Befizetések megbeszélés szerint a túravezetőnél.
Visszalépés esetén az összeg nem téritendő vissza(avagy megfelelő helyettest kell találni legkésőbb 2020.03.25.-ig).
 
Jelentkezés alkalmával megadni: Vezeték és utónév, születési dátum, telefonszám, hegymászókönyv száma, útiokmány száma és tipusa.
 
Túravezető:Calbert Károly, lisensirani 1B planinski vodic PSS MB 523, mob. +381638794681, mailto:calbertk@gmail.com

You may also like...