Svečano proglašeni najbolji sportisti Subotice

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održano je svečano proglašenje najboljih sportista u tradicionalnoj akciji Sportista godine Subotice koja se u kontinuitetu održava od 1961 godine. Akciju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu je tokom večeri, pozdravio prisutne, čestitao sportistima i sportskim radnicima na rezultatima, ali i predstavio uspeh subotičkih sportista. Zahvalio se republičkom i pokrajinskom sportskom savezu na podršci kao i gradskom sportskom savezu  na uspešnom radu. Posebnu zahvalnost uputio je čelnicima grada i gradonačelniku Subotice koji imaju razumevanje za sport što pokazuju razvojem infrastrukture i stalnim povećanjem budžeta u ovoj oblasti što pojednostavljuje rad gradskog veća za sport i omladinu.

Najvrednije prizanje, titulu sportiste Subotice, poneo je rvač Spartaka, Nađ Sebastijan koji je ove godine stigao do vicešampionske titule na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Najbolji sportista u konkurenciji juniora ponovo je Nora Bognar iz Planinarskog kluba Spartak, dok je među pionirima prvo mesto pripalo mladim gimnastičarima. Prvo mesto su podelili Filip Kulić i Nina Šabić koji su u svojim kategorijama najbolji u državi. 

1142_1.jpg

Za najbolji sportski kolektiv Subotice u 2019. godini proglašen je Ženski fudbalski klub Spartak, kome je ove sezone pored duple krune malo nedostajalo da u dva meča 1/16 finala Lige šampiona eliminiše slavni Atletiko Madrid. Ekipno drugo mesto pripalo je Teniskom klubu Spartak koji je ove sezone ostvario nezabeležen uspeh. Postali su prvaci Srbije u četiri kategorije, među juniorima, juniorkama a sa tim istim mladim timom i u konkurenciji seniora i seniorki. Treće mesto pripalo je klubu dizača tegova Spartak koji se okitio petnaestom uzastopnom šampionskom titulom.    

Plakete najboljim pionirima uručio je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice. Najboljim subotičkim juniorima priznanja je dodelio Vlado Tomić, direktor Novih Subotičkih novina. Plakete i pehare najboljim seniorima dodelio je Nemanja Simović dok je ekipama pehare predao Nikola Stantić, urednik sportske rubrike u Novim Subotičkim novinama. Najvrednije nagrade, velike prelazne pehare uručio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koji je predao i posebna priznanja za sportske radnike koji slave jubileje ali i za one koji su ostvarili vredne rezultate u ovoj godini.

1142_5.jpg

Subotička renomirana firma Unit, nagradila je u svim kategorijama najbolje sportiste Subotice sa svojom sportskom opremom, koju nosi veliki broj sportskih klubova širom Srbije. 

1142_7.jpg

izvor: sportskisavezsubotice.org

 

You may also like...