Promocija knjige: Siguran korak

Pozivamo vas na promociju knjige Ise Planića “Siguran korak” i predstavljanje izdavačke delatnosti PS Srbije


Promocija će se održati 16.12.2019. sa početkom u
19.00 časova u Gradskoj biblioteci u Subotici.

Na prezentaciji će biti predstavljena izdavačka delatnost sa akcentom na priručnicima za stručno usavršavanje planinara.

Iso Planić se planinarstvom bavi od 1990. godine. U svojoj bogatoj planinarskoj karijeri je učestvovao u mnogim ekspedicijama, među brojnim osvojenim vrhovima je i najviši vrh sveta Mont Everest. Nesebično se zalaže za popularizaciju i razvoj planinarskog sporta, kao licencirani vodič vodio je preko 300 organizovanih grupa na planinarenje. Kao instruktor službe
vodiča PSS učestvuje u obučavanju planinarskih sportskih vodiča i operativnih trenera. Inicijator je gradnji veštačkih stena na kojima se izvode treninzi sportskih penjača.
Svoj doprinos popularizaciji planinarstva je dao i preko objavljenih članaka na temu planinarstva. 2011.godine je objavio monografiju Planinarski vrhovi Srbije.
Dobitnik je mnogih zvanja i priznanja od kojih se izdvaja:Zaslužni sportista, zlatna medalja „Jovan Cvijić“ Srpskog geografskog društva, Pro Urbe Grada Subotice, Jovan Mikić – Spartak Sportskog saveza Vojvodine, Majska nagrada Ministarstva sporta.

Knjiga “Siguran korak” je plod dugogodišnjeg rada i iskustva autora. Zamišljena je kao udžbenik koji sadrži sve neophodne teme za zaljubljenike planinarstva. Poznavanje planina za planinare, čitanje karata i orijentacija, atmosfera i vreme, tehnika kretanja planinara i vodička delatnost, komunikacija vodiča sa grupom, fizička priprema planinara, su celine koje se do detalja sa razumevanjem obrađuju. Sjajan izbor ilustracija upotpunjuju odlično napisan tekst.

Dođite da zajedno uživamo u Isinoj promociji!

Vidimo se.

 

Izdavačka delatnost Planinarskog Saveza Srbije – 16.12.2019

izvod: subotica.com

You may also like...