Priznanje i prvo mesto u kategoriji najbolji juniori otišlo je u ruke Nori Bognar, članici PK Spartak

Vlado Šućur | 23. decembar 2019. | 12:16 | Sport

Sebastijan Nađ, član rvačkog kluba Spartak proglašen je najboljim sportistom Subotice u seniorskoj konkurenciji za 2019. godinu. Najbolji sportski kolektiv je  Ženski fudbalski klub Spartak, koji je priznanje poneo i prethodne godine. Sebastijan je u dresu reprezentacije osvojio drugo mesto na Evropskom šampionatu za mlađe seniore održanom u Novom  Sadu dok su fudbalerke odbranile šampionsku titulu i ponovo uspešno predstavljale srpski fudbal u Ligi šampiona. Priznanje je u Sebastijanovo ime primio Damir Šabić, predsednik RK Spartak.

U gradu sportova nikada nije manjkalo talenata pa je žiri i ove godine imao težak zadatak kada su u pitanju najbolji juniori. Priznanje i prvo mesto u ovoj uzrasnoj kategoriji otišlo je u ruke Nori Bognar, članici PK Spartak koja je ove godine ostvarila najbolje rezultate u sportskom penjanju na prirodnoj i veštačkoj steni, u Srbiji je neprikosnovena a stižu priznanja i sa međunarodnih takmičenja.

Oni najmlađi su u pionirskom uzrastu ponovo dominirali na državnim takmičenjima. Da su u Subotici bazični sportovi i dalje na visokom nivou svedoče priznanja koja su dodeljena gimnastičarima. Prvo mesto podelili su Filip Kulić, član GD Partizan Železničar i Nina Šabić, gimnastičarka Spartaka. Oboje su u godini na izmaku osvojili veliki broj medalja i potvrdili da su najbolji u Srbiji.

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport istakao je značaj rezultata koji su ostvarili subotički sportisti na svim nivoima, podsetio na infrastrukturne projekte koji su završeni tokom 2019. ali i najavio nove, uz veći budžet za sport u 2020.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Sportski putokazi“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sebastijan Nađ najbolji sportista Subotice

izvor: tv subotica

You may also like...