Nikola Kujundžić uspešno završio Trku divova

Subotičanin Nikola Kujundžić, član Planinarskog kluba “Spartak”, prvi je takmičar iz Srbije koji je završio Trku divova, najteži brdski maraton na svetu dug 330 kilometara.
Nikola Kujundžić uspešno završio Trku divova

Kujundžić je trku koja je trajala do danas u 18 časova završio juče ujutro (7,22h) kao 172. od 773 takmičara koja su startovala, za 5 dana, 5 sati i 14 minuta.

Trka divova (Tor des Géants) održavala se u severozapadnoj italijanskoj regiji Aosta, a cilj je u poznatom ski – centru Kurmajeru, posle 330km i ukupnog uspona od 24000 metara. Do petka u 17 časova u cilj je ušlo 320 takmičara.

Duž celokupne staze bile su smeštene 43 tačaka za osveženje i kao i 7 baza (checkpointa). Na svakom od tih 50 mesta takmičari su imali prilike jedu, piju, spavaju i dobiju medicinsku negu, ako bi je zatražili.

Vremenski limit trke bio je 150 sati i obično oko 50% takmičara ne stigne na cilj. Prošle godine Trka divova odnela je jedan život, kada je prilikom spuštanja niz padinu Kinez Jang Juan pao, udario glavom u kamen i ostao mrtav na mestu.

Do petka u 17 časova u cilj je ušlo 320 takmičara. Kujundžić je do sada prošao ultramaratone na Pamiru i trku oko Mon Blana.

You may also like...