NAJAVA MANIFESTACIJE: Dan pešačenja u Srbiji – Korak bliže zdravlju, subota 11.09.2021

                            POZIVNICA

za učešće na manifestaciji

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite obeležavanju manifestacije „Dan pešačenja u Srbiji“, koja će se održati u subotu 11. 09.2021.

Dan pešačenja u Srbiji je sportsko rekreativna manifestacija koju organizuju planinarski klubovi u Srbiji pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kao i prethodnih godina, Planinarski sportski klub “Spartak“ iz Subotice se odazvao pozivu Planinarskog saveza Srbije i priključio se nizu planinarskih organizacija koje promovišu pešačenje kao vid zdravih životnih navika.

Manifestacije će se ove godine realizovati pod sloganom „Korak bliže zdravlju“. Uz podršku naših partnera, Lokalne samouprave Grada Subotice, Sportskog saveza grada Subotice, Gradskog saveza „Sport za sve“, Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta, želimo da pozovemo javnost da se tog dana pokrene i da prošeta nekim od pešačkih staza u okolini grada i da pešačenje postane navika, jer ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje građana.

Pozivamo građane da se pridruže koloni planinara koji će 11.09.2021. u prepodnevnim satima pešačiti neposrednom okolinom našeg grada.

Program manifestacije:

Pešačenje će se organizovati na dve lokacije. Građani će moći da se priključe planinarima na jednoj od ponuđenih staza po svom izboru. Neophodno je da se učesnici pre početka pešačenja prijave kod organizatora. Prijavni obrazac za grupe se nalazi u prilogu.

P A L I Ć

mesto okupljanja: na platou kod Vodotornja u 8.30. , početak pešačenja: 9.00

staza 1: Vodotoranj – Tresetište – Vodotoranj

ukupna dužina staze: oko 13 km

vodiči: Feliks Krivošija, Ištvan Prosinger

staza 2: Šetnja oko jezera”Palić”

ukupna dužina staze oko 13 km

vodiči: Danijela Nuspl, Boris Dašić

staza 3: Vodotoranj – Muški štrand – Vinarija Gubičak – Velika terasa

ukupna dužina staze: oko 8 km

vodiči: Đorđe Radulović, Marko Marjanušić

B A Č K A  T O P O L A

mesto okupljanja: ispred Poljoprivredne škole u 8.30. , početak pešačenja: 9.00

pešačka tura: Poljoprivredna škola–Karađorđevački most – Zobnatica – Vetrenjača

ukupna dužina staze: oko 13 km

vodič: Paula Štraka

You may also like...