NAJAVA AKCIJE: OPUŠTENA, OPROŠTAJNA AKCIJA Kékestető 1014mnv, Matra – najvišlji vrh Mađarske 18.12.2021.

PLAN AKCIJE:

Subota: 18.12.2021. – izlazak sunca 07.26, zalazak sunca 15.50

Polazak iz Subotice minibusom u 03.00 časova od železničke stanice. Okupljanje 15 minuta ranije. Putovanje sa usputnim pauzama do mesta polaska pešačke ture, Matrafured. Očekivani dolazak u zavisnosti stanje na granici do 07.30. Polazak na pešačenje u 07.45č.

Statistika: dužina 19,7 km, visinska razlika 905m, vreme trajanja pešačenja je oko 7-8 h

Trasa (kružnog) pešačenja :

Mátrafüred – Bene-patak – Kőporos-tető (413 m) – Csepegő-forrás – Négyeshatár (801 m) – Kis-kő – Hidas-bércre (973 m) – Disznó-kút (Magyarország legmagasabban fakadó forrása) – Kékes-tető (1014 m) – TV-torony kilátó – csúcskő – Jávoros-forrás – Csatorna-völgy – Ördög-forrás – Csatorna-patak – Bene-patak 

Slike : 18.03.2017 iz privatnog arhive/albuma vodiča:

Završetak akcije oko 16.00 sati(u zavisnosti od kompaktnosti grupe) u Mátrafüred.

Polazak za Srbiju u 16.30., Usputna pauza od 2 sata u Decatlonu u Šorokšaru(gde stižemo u 17.45., jedan od najvećih prodavnice u Mađarsku – da imate šta da stavite ispod jelke 😀 ). Polazak od Decatlona u 19.45 sati, za Suboticu stižemo do ponoći.

Oprema : prilagođena vremenskim uslovima : duboke vodootporne planinarske cipele , rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama obavezna kao i prva pomoć, boca za vodu , termos za čaj, kapa i rukavice, kabanica, termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, krema za sunčanje, , naočare sa UV zaštitom.

Dokumenta : važeći SRB pasoš i(ili) mađarska(EU) lična karta, važeća zdravstvena knjižica, članska kartica PSS!

NAPOMENA

Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara.

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK SpartakSubotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže isti.

Tokom akcije je obavezno poštovanje svih mera u sprečavanju širenja virusa Covid-19!

Prilikom priljavljivanja na akciju Vi prihvatate plan i program akcije. Vodič zadržava pravo na promenu plana i programa akcije prema sopstvenoj proceni a u interesu grupe. Niko osim vodiča nema pravo na promenu plana i programa.

KOTIZACIJA: na bazi 20 učesnika: 3500 RSD

Kotizacija obuhvata: Putovanje minibusom, putarina, parking.

Prijave uz uplatu akontacije ( akontacija iznosi 2500 RSD i uplaćuje se na račun kluba: Banca Intesa: 160-926832-85, svrha “kotizacija za akciju Kékestető ”), prijave primamo do nedelja 05.12.2021.

U SLUČAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE ZADRŽAVA (za povrat novca potrebno je naći adekvatnu zamenu) .

Prijavu za akciju prosledite preko e-mail-a (suplaninari@gmail.com)

Prilikom prijave dostaviti : ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj LK, broj planinarske kartice, broj važećeg SRB pasoša i(ili) mađarske(EU) lična karte

Vodič : Calbert Karoly, PSS MB 523

 

You may also like...