NAJAVA AKCIJA: Rekreativna šetnja zdravlja, subota 23.09. i nedelja 24.09.2023

U subotu, 23.09. i nedelju, 14.09. PSK SPARTAK organizuje pešačenje u okviru akcije “Rekreativna šetnja zdravlja”-  subotom i nedeljom.

Planinarski Savez Srbije 23. septembra 2023. godine, kao i dugi niz godina do sada, organizuje svoju najveću planinarsku manifestaciju Dan pešačenja pod sloganom KORAK BLIŽE ZDRAVLjU!  Ove godine manifestacija dobija poseban naziv ROSA Dan pešačenja pod sloganom KORAK BLIŽE ZDRAVLjU, kao izraz zahvalnosti za dragocenu pomoć i podršku u organizaciji ovogodišnje planinarske aktivnosti. Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili više kilometara. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije…
Toga dana napravićemo korak bliže zdravlju!

U subotu pešačimo kružnom stazom dužine oko 13 km, koja vodi obalom Palićkog jezera (Vodotoranj-Muški štrand-vinarija“Petra“- Aleksandrovi salaši – most –Ženski štrand – Vodotoranj). Optimalno vreme provedeno na stazi je između 4 – 4.5 sata. Staza je u celosti uređena i pristupačna je svima bez obzira na uzrast ili fizičku kondiciju. Savetujemo da obuću i odeću prilagodite vremenskim uslovima i hodanju u prirodi i da ponesete dovoljno tečnosti.

Akciju vode vodiči kluba.

U nedelju pešačimo na Makovoj sedmici. Startujemo sa okretišta zadnje autobuske stanice linije br.3. oko 09.00h po dolasku autobusa br. 3. koji polazi sa Bajskog puta u 08.30.h.

Akciju vodi Mirko Đerović.

You may also like...