IZVEŠTAJ SA TAKMIČENJE: 6.kolo TLS i 8.kolo POT, “Dan čistih planina”, Rajac, 24.-25.09.2022

25.-26.09. održana je manifestacija „Dan čistih planina”, tradicionalno, na planini Rajac. Domaćin je bio PD Pobeda iz Beograda. U okviru manifestacije je održano i 6.kolo TLS i 8.kolo lige u planinarskoj orijentaciji. 32 člana PSK „Spartak” su u jutarnjim satima stigla na Rajac.

U 9:30 su startovali takmičari treking lige. U bojama Spartaka su se takmičila 10 takmičara. Viktor Prčić je osvojio 1.mesto na srednjoj stazi u kategoriji juniora, a Irina Milošević je bila 2. među juniorkama na srednjoj stazi.

U 10.00 su startovale ekipe takmičara u planinarskoj orijentaciji. Za Spartak su se takmičili ekipe pionirki, 2 ekipa pionira, ekipa veteranki i jedna rekreativna ekipa. Pionirska ekipa u sastavu: Aleks Čupak, Ivor Omerović i Tamaš Marušinac su osvojili srebrnu medalju(zaostavši za pobednikom za jedan bod), a ekipa veteranki: Žužana Rab, Farago Agota i Melinda Đurić Kiš su se okitile zlatnom medaljom. Ponosni smo na naše pionire, jer su na osnovu dosadašnjeg rezultata pozvani u reprezentaciju Srbije i predstavljaće našu zemlju na Balkanstvom prvenstvu u Sloveniji.

Rekreativci su pešačili prelepim pešačkim stazama Rajca. Domaćini su pripremili nekoliko staza različitih dužina. Sedmoro rekreativaca je krenulo za lokalnim vodičem. Najmlađi član, petogodišnji Erik je uspešno savladao stazu. I rekreativci su se vratili sa puno lepih utisaka.

Prelep jesenji dan ispunjen sportskim aktivnostima i uspešima.

Čestitamo takmičarima, trenerima i učesnicima i zahvaljujemo Žuži na organizaciji.

You may also like...