IZVEŠTAJ SA TAKMIČENJE: 1. kolo Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige, nedelja:21.03.2021

U nedelju 21.03.2021 u Subotičkoj peščari je u organizaciji PSK Spartak održano 1.kolo TLS i VTL na kojem je učestvovalo 468 takmičara (53 takmičara u juniorskoj kategoriji). Takmičenje je organizovano u skladu sa Saopštenjem Vlade RS (17.03.2021).

Start je bio organizovan na obali jezera Tresetište na Paliću uz poštovanje higijensko-epidemioloških mera u cilju suzbijanja širenja epidemije. Na ulazu u startnu zonu svim takmičarima je merena temperature, dezinfikovane su ruke I bilo je obavezno nošenje maski.

Takmičari su birali između tri staze: male (15,7 km/22m), srednje (26,4 km/39m) i velike 35km/46m).

Vremenski uslovi za takmičenje su bili odlični uprkos vremenskoj prognozi. Na 6 kontrolnih tačaka bilo je raspoređeno po dvoje ili troje planinara. O bezbednosti takmičara su brinuli članovi GSS-a. Prema rečima učesnika staza je bila dobro obeležena, a na stazi je bilo dovoljno vode i okrepe (slatki i slani keks, naradže i limun).

Svi takmičari su se uredno prijavili i preuzeli su učesnički karton za overu na kojoj je bila i mapa staze sa osnovnim uputstvom. Na sajtu organizatora postavljeno je bilo obaveštenje o takmičenju kao i gps trekovi staza , a na sajtu PSS pozivno pismo za takmičenje. Pozivno pismo je poslato i na e-adrese OPO.

Pojedinačni rezultati takmičenja se nalaze u prilogu.

U ekipnom takmičenju u muškoj konkurenciji prvo mesto je pripalo ekipi PSK Spartak, u ženskoj konkurenciji ekipi PK Železničar-Inđija.

Pobednici u pojedinačnom takmičenju u svim kategorijama su dobili medalje i diplome, a prvoplasirani i majicu takmičenja. Prvoplasirane ekipe su dobile pehar i diplomu. Pobednike trke u muškoj i u ženskoj kategoriji domaćin je nagradio i trofejom takmičenja.

Kako je to obeležila ekipa Fitt Zóna – Pannon RTV 

You may also like...