IZVEŠTAJ SA AKCIJE: RŠ Zdravlja 11.12.2021.

U subotu 11.12.2021. je održana još jedna Rekreativna Šetnja zdravlja, sa početkom u 9h i polaznom tačkom kod tornja na Paliću.

Na samom početku vodič je pozdravio okupljene učesnike u ime kluba i kratko uputio na karakteristike staze i neke zanimljive činjenice vezane za Palićko jezero. 11+1 učesnika šetnje se uputilo na stazu koja je ukupne dužine 13km i obgrljava četvrti sektor jezera, sektor koji je nama najpoznatiji kao šetačima pored Šetališta Vermeša Lajoša, muškog i ženskog štranda, Velike terase i jedriličarskog kluba.

Osim informacija na početku, učesnici su mogli da pregledaju neke od novopostavljenih informativnih punktova na stazi i vide podolska govečeta. Samim tim, ova šetnja je imala i delom edukativni karakter, što doprinosi upoznavanju građanstva i povezivanju sa prirodom zaštićenog područja, kao i podizanju svesti o važnosti očuvanju prirodnih bogatstava na lokalnom nivou.

Sama staza je bila lepa i kružna. Šum vode i jesenji hladan vetar je pratio velikim delom same staze, na sreću bez kiše i vrlo malim delom koji je sa nekim blatom. Aktivnost je trajala 3sata i učesnici su se razišli u dobrom raspoloženju.

Pozdravlja vas vaš vodič Nuspl Danijela.

No description available.No description available.No description available.No description available.No description available.No description available.No description available.

You may also like...