IZVEŠTAJ SA AKCIJE: 43. Planinarski marš u čast Dana oslobođenja Novog Sada, Fruška Gora, subota 11.11.2023

Na tradicionalnom 43. Noćnom Planinarskom Maršu na Fruškoj Gori 11.11.2023. godine, koji je organizovalo PSD “Poštar Novi Sad” učestvovali su i članovi PSK “Spartak” Subotica.

O tome na stranici PSD “Poštar” piše Borivoje Veljković: Kiša je neprekidno padala ceo dan. Nisam očekivao više od par učesnika. Tradicija mora da se održi. Pripremio sam startno mesto kao da će nas biti 80. Bližilo se 18 h za kada smo planirali start. Prvi su stigli učesnici iz POSK “PTT” iz Beograda, za njima dolaze planinari iz PK “Spartak” Subotica i PD “Vilina vodica” Bukovac. Popunjavaju prijave i preuzimaju overene učesnike kartončiće i bedževe “Noćnog marša”. Planinarski Dom PSD “Železničar”, na Popovici se polako puni učesnicima. Kiša ih nije omela da dođu i nastave tradicionalnu akciju.
Stigao je BUS iz Novog Sada. Dolaze učesnici iz: PSD “Železničar” i “Poštar”, PD “Naftaš”, “Alma mons adventures” iz Novog Sada i “Zmajevac” Vrdnik.

Borivoje Veljković ispred Organizatora, PSD ” POŠTAR” NOVI SAD, pozdravlja prisutne saopštava da se odazvalo 25 učesnika. Do sada je na 43 Noćna marša odazvalo 3043 učesnika iz 67 Planiinarskih društava koji su prepešačili sa večerašnjim pešačenjem 841 km. Komandant Marša je Mišo Nikolić, predsednik PD ” VILINA VODICA” iz Bukovca, na začelju će biti Duško Kosjer i Mića maratonac. Vodiči akcije su Zoran Jovanović i Bora. Posle osveženja u toplom Domu, snimak za uspomenu i polazak na stazu u 18:30h.
Kiša je prestala da pada.Prijatna noć za pešačenje. Vedro raspoloženje u koloni. Do raskrsnice na Iriškom vencu stižemo u 20 h. Nastavljamo do Spomenika. Pauza u restoranu “Arena” na Iriškom vencu do 21 h. Povratak sličnom stazom.
Najmlađi učesnik na Maršu je Milana Jovanović iz PSD “POŠTAR” Novi Sad. Prepešačili smo 13 km saopštava nam Zoran u Domu na Popovici…

Izveštaj sastavio: Radojko Milovanović

You may also like...