42. Palićki susreti planinara

Prođoše još jedni Palićki susreti planinara, ovoga puta 42. po redu. Nije mala stvar, i odgovornost da sve bude kako treba. Na naše i zadovoljstvo naših dragih gostiju, sve je proteklo baš kako treba, osveženje celoj ovoj manifestaciji je dao novi ambijent u parku prirode Ludoško jezero, “prvog komšije” Palića. Preduzeće Palić-Ludoš nam je nesebično ustupio prostor Vizitorskog centra, pa su gosti koji su došli na više dana mogli uživati u komforu koji nudi ovaj objekat.

Pešačenje je usmereno u Subotičku peščaru po uređenim pešačkim stazama, delo ruku subotičkih palninara. Zanimljiv biljni i životinjski svet je bio pravi ambijent za uživanje u boravku u prirodi. Posebnu draž je činilo prisustvo subotičkih osnovnoškolaca u velikom broju koji su mogli uživati u prelepom jesenjem, skoro letnjem danu. Dobar pasulj koji su kuvali naši planinari,bio je dobrodošao nakon pešačenja, proglašenje pobednika za najbolju planinarsku fotografiju čiju izložbu su mogli svi prisutni da pogledaju, a zatim druženje i igra uz muziku, potrajali su do kasnih večernjih sati.

Neki gosti, pasionirani ribolovci, su imali i mogućnost pecanja na jezeru i čak uspeli upecati nekoliko ribica. Gosti su za našu organizaciju imali samo reči hvale i obećali da će i iduće godine, na novim Palićkim susretima ponovo doći u goste. I mi smo zadovoljni urađenim, to potvrđuje i prisustvo 560 evidentiranih gostiju, a bio je popriličan broj onih koji su došli samo da uživaju za svoj račun. Posebno se zahvaljujemo direktoru Preduzeća Palić-Ludoš gospodinu Ferencu Martonu, kao i rendžerima Saši Vujiću I Otu Sekerešu koji su nam omogućili da boravimo na ovom prostoru u njihovom objektu.

 

 

 

izvod: isokolovic

You may also like...