39. Palićki susreti

I ove godine su susreti planinara kraj Palićkog jezera okupili veliki broj učesnika. Preko 560 učesnika prijavilo je svoje učešće, mada ih je po mojim procenama bilo više. Veliki broj učenika subotičkih škola, gosti iz inostranstva, već tradicionalni gosti iz brojnih vojvodjanskih društava su uz pozdravni govor predstavnika kluba i saveza Vojvodine u pola deset pošli na pešačenje. Vremenske prilike potaman, malo vetra, malo obalaka, malo sunca.

Pripreme za ovogodišnji susret planinara su protekle uobičajeno. Najveći teret iznese nekoliko članova, podosta ih se pojavi na samoj akciji u subotu, tu su da pripomognu, neki koji se prihvate nekih obaveza odrede deo i onda se pred sam početak akcije jednostavno ne pojave. Srećom dovoljno smo iskusni pa sve te probleme premošćavamo kako bi sve proteklo u što boljem redu.

Mesto susreta je bio restorana Fontana, mislim da je lokacija dobra. Postoje sasvim dobri uslovi za održavanje manifestacije ovakvog tipa čak i lošijim vremenskim uslovima. Od obećane žive muzike je ostalo samo obećanje, pokušali smo to premostiti puštanjem muzike sa diskova, no postojala je mogućnost samo puštanja audio diskova a ne i u mp3 formatu što smo saznali dan pred susrete pa nam je muzički izbor poprilično bio sužen što je mnoge razočaralo. Sve primedbe gostiju vezano za nepostojanje žive muzike sam preusmerio na predsednika kluba koji je za taj segment bio zadužen.

Staza, iako nešto duža nego prethodnih godina bila osveženje i prijatno iznenadjenje za većinu učesnika, bar sam ja tako zaključio. Svetilište Vodice-Bunarić negde na polovini planirane trase od 18 km pružilo je dobre uslove svim učesnicima da predahnu i odmore se. Koliko nas je samo bilo tamo, delovalo mi je da nas je više od pomenutih 560, ali ajde da verujemo statistici. Takodje su i momci iz kafića Tropski bar sa izuzetno korektnim cenama pića bili pravi melem pomalo umornim planinarima na 14-om kilometru pešačke ture.  Na to sve je došao i ukusan pasulj na cilju, bar tu niko nije mogao da da zamerku kao prošle godine.

Naredni 40. jubilarni susreti planinara kraj Palićkog jezera će nadam se biti prilika da se ponovo pokažemo kao dobri domaćini, da možda unesemo neke nove momente u ovu našu tradicionalnu akciju. No, sve je to na ljudima koji će voditi klub u naredne četiri godine.

Mogao bih ja još mnogo da pišem ali neću. GPS trek nemam, bio sam nepažljiv pa nisam proverio da li su baterije napunjene (a nisu bile) tako da se uredjaj isključio negde na polovini staze. 

izvor: zooxy1.files.wordpress.com

You may also like...