Subotici titula „Evropskog grada sporta“ za 2024. godinu

U konkurenciji od 30 gradova, Grad Subotica je poneo titulu “Evropskog grada sporta” za 2024. godinu, koju dodeljuje Evropska asocijacija prestonica i gradova sporta (ACES Europe).

Tako će subotički sportisti u decembru uneti zastavu Srbije u Evropski parlament u Briselu, što je, kako je istakao gradonačelnik Stevan Bakić, izuzetno priznanje za ovaj grad.

“Ovo je veliko priznanje za sav napor svih ovih decenija unazad sportskih radnika Grada Subotice, sportista Subotice, za sve osvojene medalje na državnim prvenstvima, evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima. Velika je stvar i od ovoga će i grad i građani Subotice imati benefite, naročito sportisti”, izjavio je Bakić.

On je dodao i da ova titula predstavlja motiv za još veća ulaganja u sportsku infrastukturu i sportiste.

“I sada ponavljam, i hiljadu puta do sada sam to rekao, da su to najbolji ambasadori našega grada, što se i sada potvrdilo, da su oni najviše doprineli da ovaj grad dobije tu titulu”, poručio je gradonačelnik Subotice.

izvor i slika:  https://www.danas.rs/sport/subotici-titula-evropskog-grada-sporta-za-2024-godinu

>>>Obeležavanje Međunarodnog dana planina i godišnja dodela nagrada za ostvarene sportske rezultate 10.12.2022., Beograd

You may also like...