U Subotici evropska premijera filma o sportskom penjanju

Sanda Mileusnić | 7. novembar 2019. | 15:50 | Društvo

U Politehničkoj školi održana je evropska premijera filma  „Reel Rock 14“, ostvarenja o sportskom penjanju i aktivnostima na otvorenom. Ova filmska turneja najznačajnija je medijska manifestacija posvećena sportskom penjanju, a u Subotici je prikazana u saradnji sa Planinarsko sportskim klubom „Spartak“.

Projekciju filma organizovali su udruženje penjača  „Outdoor Collective“ iz Beograda i Američka ambasada , a Reel Rock turneja već proteklih 13 godina promoviše sportsko penjanje  širom sveta. Priliku da prvi u Evropi pogledaju ovaj film, ovaj put imali su Subotičani.

Iako u Subotici ne postoje prirodne stene, kao one na koje se vrsni penjači uspinju u filmu, tu su one veštačke, a članovima PSK „Spartak“ ova projekcija poslužiće kao inspiracija za buduće poduhvate.

Omnibus Reel Rock u Srbiji je prvi put prikazan 2012. godine, osim projekcije u Beogradu, svake godine prikazuje se u još jednom gradu u Srbiji, a interesovanje za njega je veliko.

U poslednjih nekoliko godina sportsko penjanje je u našoj zemlji sve popularnije, a lokacije omiljene među penjačima su Jelašnička i Sićevačka klisura.

 

You may also like...