Subotički planinari drugi po aktivnosti u Vojvodini, Iso Planić novi predsednik Planinarskog saveza Srbije

Subotički planinari drugi po aktivnosti u Vojvodini, Iso Planić novi predsednik Planinarskog saveza Srbije

Svake godine Planinarski savez Vojvodine pravi rang listu najaktivnijih planinarskih klubova i planinara. Planinarski klub „Spartak“ iz Subotice je drugi klub po aktivnosti u Vojvodini. Prvi je Železničar iz Novog Sada.

Poznato je da u Subotici postoje četiri veštačke stene što su praktično dobri uslovi za trening penjača na veštačkoj steni. U sportskom penjanju za žene Nora Bognar je osvojila 1. mesto, Maja Fabri 2. mesto, dok je Žaklina Besedeš osvojila treće mesto. U muškoj konkurenciji Sergej Žeželj je osvojio 1. mesto, Maksim Purlija je 2., dok je 3. bio Danijel Čizmadija. Najaktivniji alpinista je Milan Tomić, a najaktivniji planinar senior u Spartaku je Alfred Abraham. On je osvojio drugo mesto u Vojvodini.

Sadašnji predsednik planinarskog kluba Spartak Karolj Calbert je osvojio 2. mesto kao najaktivniji planinar veteran.

Planinarski klub “Spartak” nastavlja sa tradicionalnim akcijama “Šetajmo u prirodi-šetnje zdravlja”, koje svake subote organizuje bračni par Đorđe i Olga Radulović.

Ove godine 44. Palićki susreti će biti održani 29. septembra, a jedanaesto noćno pešačenje će biti održano 17. novembra.

ISO PLANIĆ PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVEZA

Na 22. sednici Skupštine Planinarskog saveza Srbije (PSS) održanoj 3. marta u Kragujevcu, odlukom većine glasova delegata (125/137) iz preko 100 klubova širom Srbije, za novog predsednika nacionalnog saveza izabran je Subotičanin Iso Planić, dosadašnji predsednik Planinarskog saveza Vojvodine.

Iz subotičkog klub ističu poseban ponos i zadovoljstvo što je na čelu Planinarskog saveza Srbije njihov sugrađanin i dugogodišnji istaknuti član, osvajač brojnih vrhova širom Srbije i Evrope.

You may also like...