ŠIŠTAK, HRANILICA ZA ŽIVOTINJE.. Pešačenje u organizaciji PSK Spartak

ŠIŠTAK, HRANILICA ZA ŽIVOTINJE..
Pešačenje u organizaciji PSK Spartak

Prelep dan za naše učenike.
Ambijentalna nastava u prirodi u saradnji sa PSK Spartak i naše škole. 54 učenika od 1.do 3.razreda i 5 učiteljice. Vodič akcije je bio Stevan Vidaković poznati i iskusan planinar, koji nas je odveo do Šištaka i pokazao hranilice za životinje.
Mnogima je to bilo prvo pešačenje u šumi. Nezaboravno iskustvo, istina da je pređeno samo 6 kilometara, ali i to je bio izazov za sve nas, jer je bilo izuzetno toplo a peščane staze otežavale hodanje.. Hvala svima, koji ste danas učestvovali na ovoj nezaboravnoj turi…

A mai nap igazi kihívás volt számunkra. A tikkasztó melegben és mély homokban a makkhetesi erdőbe kirándultunk. Megmásztuk a Sistakot, amely egy nagy kiemelkedés, valamint megtekintettük az állatetetőket és a vadászlest is.
Köszönjük a nagy élményt vezetőnknek Vidakovic Stevannak, aki ismert és tapasztalt hegymászó, a Spartak hegymászó klub tagja.
———————————————–
Izveštaj ostvarenih aktivnosti u radu sa decom i mladima
naziv akcije: Pešačenje do Šitaka i hranilice za životinje
planinarska disciplina: Edukacija mladih
(obuka ili edukacija mladih, pešačenje, planinarenje, visokogorstvo, via-ferata, alpinizam, sportsko penjanje, speleologija, planinarska orijentacija, treking liga, penjanje u ledu, planinsko trčanje, kanjoning, planinski biciklizam, ostalo)

organizator akcije: @OŠ Đuro Salaj Subotica, Planinarski sportski klub “Spartak” Subotica
(PSS, regionalni ili gradski savez, klub)

kratak opis akcije:
10.juna 2019.organizovali smo pešačku akciju sa Planinarskom sportskom klubom Spartak. 54 učenika i 5 učiteljica krenule su sa autobusom br.3 sa Bajskog puta na Makovu sedmicu u 8 sati.Tamo nas je dočekao vođa akcije Stevan Vidaković poznat i iskusan planinar Spartaka. Otišli smo do Šištaka 1.5km, tamo smo napravili odmor od 30 minuta, pa smo nastavili put do hranilice za životinje 1.5 km. Posle 20 minuta krenuli smo nazad u velikoj vrućini.Prešli smo pored Lovačkog doma. Akciju smo završili u 12.40, i sa autobusom gradskog prevoza vratili smo se do škole. Ukupno smo 6 km pešačili, to jeste malo, ali za prvi put je i dosta u ovolikoj vrućini i pesku.

Lokacija / planina na kojoj je akcija izvedena:
Lokalna akcija, Šištak

 

You may also like...