Šetnjom do zdravlja

Aleksandra Orlić | 31. jul 2019. | 12:03 | Društvo

Šetnjom do zdravlja

Ukoliko se sredom u prepodnevnim satima nađete na lokalnim izletištima, poput Majdana i Palića, bićete u prilici da sretnete grupu ljudi, većinom članova Planinarskog kluba „Spartak“, koji rekreativnom šetnjom – „idu do zdravlja“.

Mešovita povorka krenula je u ranim jutarnjim satima autobusom do Srpskog šora, odakle su markiranom stazom dugom 4 kilometra, lagano pešačili do jezera Majdan. U nedavno uređenom parku zastali su da se okrepe i da se osveže u jezeru, nakon čega su se istom trasom vratili u grad. Polazište i cilj nisu svake srede isti, ponekad se kreće sa Kelebije ili Radanovca, ili se pak šetnja završava na Paliću.

Ovakav tip rekreacije nastao je pre pet godina, na inicijativu bračnog para Radulović, koji subotom okuplja veliki broj ljubitelja ove vrste fizičke aktivnosti. Par se rado priključuje i ekipi šetača sredom, kojoj tokom pešačenja prenosi svoje dugogodišnje planinarsko znanje i iskustva snalaženja u prirodi.

Od Kelebije do Palića, postoji preko 30 kilometara markirane staze, duž koje se nalazi više isključenja koja vode do autobuskog stajališta. Malo je onih koji u prijatnom društvu, uz puno smeha i dobre atmosfere ne stignu do zadate destinacije.

Učesnici „Šetnje zdravlja“ neretko se priključuju obilasku atraktivnih destinacija u drugim gradovima, kao i okupljanjima planinarskih društva u inostranstvu, u kojima učestvuju članovi Planinarskog kluba „Spartak“. Subotički klub prvi je u Vojvodini po bodovima osvojenim na sportskim takmičenjima, a može se reći i da važi za „pionira“ u promociji sportskog duha kod sugrađana.

izvor: tvsubotica.rs

You may also like...