Prvi kilometri u 2012

Po nekoj tradiciji prvo okupljanje planinara i ljubitelja pešačenja zakazujemo 2. januara. Tako je bilo  i ove godine. Kod pravoslavne crkve u Aleksandrovu neubičajena gužva za ovo doba godine.

U 9 sati uz kratki pozdravni govor duga kolona učesnika današnje akcije je krenula prema Paliću. Nekoliko radoznalih stanovnika ovog kraja koji su se zatekli na ulici su sa nevericom posmatrali ovaj nesvakidašnji dogadjaj. Prelazimo prugu, prilika da se prebrojimo. Ima nas 64. Zaista fantastičan odziv.

Vreme gotovo prolećno, čak se i sunce ohrabrilo pa greje bez ustručavanja. Progonom preko njiva uz malo blata, tek da uprljamo malo cipele stižemo do Bunarića – Vodice. Desetak minuta odmora, prilika da se obidje ovo svetilište. Nastavljamo dalje ka obali jezera. Dan ranije sam prešao ovu deonicu sa ciljem da vidim je li prohodna tako da sam danas znao šta nas čeka. No, da ne bi sve bilo unapred poznato odlučili smo da ipak delimično izmenimo trasu.

Probijali smo se uz samu obalu jezera, vegetacija u zimskom periodu nam je to omogućila, posledice su par ogrebotina na rukama. Ništa strašno. Dolazimo do brane izmedju drugog i trećeg sektora, na drugoj obali susrećemo četvoro ljubitelja prirode koji nam se pridružuju u pešačenju do Palića.

Na samom kraju, kod Velike terase se razdvajamo, Steva sa grupom zainteresovanih se vraća peške uz prugu do Subotice, dok je Marko poveo one koji su želeli da ovaj dan ulepšaju kulturnim sadržajem do Galerije Gabrić.

izvor: zooxy1.wordpress.com

You may also like...