Orlovo bojište

članovi sportsko penjačke sekcije PK Spartak, Miloš Milenković, Darko Janković, Milan Tomić,Mišel Kanzel, Nebojša Jurčić, i Nedeljko Tomanović uputili  su se na prirodno penjalištekako bi očistili stenu. Postavljena su dva užeta i u nekoliko spuštanja očišćen je veći deo stene oko smerova. Gornji deo stene, iznad smerova je izuzetno krušljiv pa ga nismo previše „kopali“ jer bi to bio beskonačan posao.  Detaljno smo očistili u donjem delu stene, i oko smeri. Izbacili sve delove stene koji su bili načeti i popucali i izmetlali prašinu i sitnije kemenčiće. Kada smo to završili otišli smo da isprobamo smeri.

Najlakša smer „svaki dan rastemo“ nije penjana jer je poslednji bolt, to jest top raskliman (po rečima Milana Tomića) i nije bezbedno za penjanje. Tako da su penjani prvi smer sa leve desne strane ( Miloš Milenković, Nebojsa Jurčić, i Nedeljko Tomanović) i smer „prva ljubav“ (Milan Tomić, Darko Janković i Miloš Milenković). Dok smo penjali dešavalo se da doleti od gore po koji kamenčić. To je najverovatnije posledica stajanja ljudi na vidikovcu, tako da je nošenje kacige prilikom penjanja obavezna.

Po završetku penjanja  raspremili smo smeri, pokupili i prebrojali opremu i alat, pokupili smeće za sobom i napustili penjalište.

Nedeljko Tomanović, član sportsko-penjačke sekcije PK Spartak

You may also like...