Najava akcije: Durmitor u zimu – Savin Kuk 2322mnv i Čvorov Bogaz 2152mnv 28.-30.01.2022

Durmitor u zimu – Savin Kuk 2322mnv i Čvorov Bogaz 2152mnv

PLAN AKCIJE:

Petak: 28.01.2022.

Polazak iz Subotice privatnom autom u 12.00 časova od železničke stanice. Okupljanje 10 minuta ranije. Putovanje do Žabljak, gde ćemo imati smeštaj u višekrevetnim sobama za oba noći.

Subota: 29.01.2022. 

Rano ustajanje i doručak. Polazak u 06.30 autom ka Ski staze, priprema za akciju i idemo lagano do Savin Kuk 2322mnv

Trasa pešačenja : – dužina 15 km , visinska razlika 850 m, vreme akcije 7h.

Nakon završetka vraćamo se za isti smeštaj.

Nedelja: 30.01.2022. 

Rano ustajanje i doručak. Polazak u 06.30 ka Crno jezero i idemo lagano do Čvorov Bogaz 2152mnv

Trasa pešačenja : – dužina 16 km , visinska razlika 750 m, vreme akcije 7h.

Posle završetka akcije povratak u Suboticu do ponoći.

Oprema: prilagođena vremenskim uslovima : duboke planinarske cipele, rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama, prva pomoć, termos za čaj, boca za vodu, kapa i rukavice(i rezervne), termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, (letnja vreća za spavanje), naočare sa UV zaštitom.

Tehnička oprema: Minidereze/dereze/cepin/slem (za Midžor: krplje ili turnoskije – ko ima i u zavisnosti snežnog pokrivača)

Dokumenta: važeći SRB lična karta, važeća zdravstvena knjižica, članska kartica PSS sa markicom za 2022 godinu!

Hrana: iz ranca

Smeštaj: 2 noći u apartmanima 

NAPOMENA:

Na akciji mogu učestvovati isključivo planinari koji su članovi osnovnih planinarskih organizacija učlanjenih u PSS sa markicom za 2022. godinu. Prilikom prijave navesti naziv društva, broj planinarske kartice i markice.

Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara. U slučaju da bude procenjeno da planinar iz bilo kog razloga može ugroziti svoju ili bezbednost grupe, polazak na uspon neće biti dozvoljen.

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže istog (od zavisnosti najavljenog vremenske prognoze za vikend-veća padavina kiše ili grmnjavina!)

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK SpartakSubotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

CENA: na bazi 6 učesnika: 8800 din (ili 75 E)

Cena obuhvata: Putovanje iznajmljenim prevoznom sredstvom, putarine, 2 spavanja u Žabljak u apartmanu, troškove organizacije i taksu za klub.

Prijave samo sa UNAPRED UPLAĆENOM AKONTACIJOM ZA AKCIJU od 4400 RSD po dogovoru sa vodićom do 27.01.2022. ili do popune mesta.

U SLUČAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE ZADRŽAVA ili naći adekvatnu zamenu .

Prilikom prijave dostaviti : Ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj LK, broj planinarske SRB – PSS kartice.

Prijavu za akciju prosledite lično ili preko Viber 063/7000650

Vodič : Alfred Abraham, planinarski vodič III kategorije PSS MB 839

slika:Summitpost.org

You may also like...