Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium: TARAI EXPEDICIÓ

“Gimnáziumunk 17 jelenlegi és 5 öregdiákja (!) Iso Planić, a Szerbiai Hegymászószövetség vezetője, az egyik legismertebb szerb hegymászó és Burnać Gordana földrajztanárnőnk vezetésével a Tara Nemzeti Parkba kirándult….”

Tarai expedíció

Gimnáziumunk 17 jelenlegi és 5 öregdiákja (!) Iso Planić, a Szerbiai Hegymászószövetség vezetője, az egyik legismertebb szerb hegymászó és Burnać Gordana földrajztanárnőnk vezetésével a Tara Nemzeti Parkba kirándult. A háromnapos expedíció során ellátogattak a Trešnjica folyó kanyonjában lévő Természeti Rezervátumba, ahol a fakó keselyű fészkel. Végiggyalogoltak a Bajina Bašta melletti Vrelo ( Godina) folyó medre mellett, ami 365 m hosszú – a világ egyik legrövidebb folyója.

A második napon túráztak a Tara Nemzeti parkban: 13 kilométert gyalogoltak a kilátóig. Ezen a területen él a szerbiai medvék 80%-a, velük nem találkoztak , de látták az őshonos szerb luc fenyőket. Vacsorára Pavlović Viktor főzőtt a csoportnak.

A harmadik napon Drvengradba látogattak, abba a tradicionális szerb kisvárosba, ami Emir Kusturica egyik filmjének kulisszájának épült meg.
Az expedíció sikeres volt, nézzétek meg a mellékelt képeket!

 

 

 

 

 

link a kepekhez ITT

You may also like...