Kényszerszüneten (2.)

Kényszerszüneten (2.)

Tóth Tibor 

Március 16-án a koronavírus-járvány következtében szinte az egész világon, így Szerbiában is leállt a sportélet. A labdarúgó-Európa-bajnokságot és a tokiói nyári olimpiát egy évvel elhalasztották, a Forma—1 első kilenc futamát és a wimbledoni tenisztornát ugyancsak törölték. A tervek szerint a labdarúgók Bajnokok Ligáját és Európa-ligáját augusztusban fejeznék be, a nyár folyamán pedig a nemzeti bajnokságok hátramaradt fordulóit is lebonyolítanák.

„Nem szabad megállnom”

Bognár Nóra, a Spartacus Hegymászóklub sportmászószakosztályának országos és Balkán-bajnok versenyzője egy magyarországi sziklamászásról hazatérve értesült arról, hogy az idény bizonytalan ideig félbeszakadt. Az előírt karantént otthon töltötte le, és már nagyon várja, hogy újra versenyezhessen.

— Ahogy mindenkinek, úgy nekem is nehéz elviselnem az előállt helyzetet. A magyarországi sziklamászó-projektumot félbe kellett szakítanom, és ki tudja, mikor próbálkozhatok újra. A termek bezártak, mesterséges falakon sem mászhatok. A mászás iránti szükségletet itthon próbálom pótolni úgy, hogy a házon kívül és belül bárhova felkapaszkodok, ahol találok egy kis fogást. Mindent megteszek, hogy újra a saját világomba kerüljek, hiszen a sport az életem részévé vált. Nekünk, sportolóknak állandó edzésben kell tartanunk magunkat, hiszen a versenyek megkezdésével nem lehet kifogás, hogy a járvány miatt nem tudtunk megfelelően felkészülni. A sziklának sem mondhatjuk, hogy nem tudtunk megfelelően edzeni, és most nem másszuk meg. Úgy kell odamenni, hogy nagyon erősek vagyunk, és a nehéz körülmények ellenére felkészültünk a mászásra. Az első héten elviselhetetlennek láttam a helyzetet, de szeretteim rámutattak arra, hogy innen is van kiút, nem szabad megállnom. Az egészben az a jó, hogy több időt tölthetek a családommal, jobban besegítek a házimunkába, melyre korábban nem volt ennyi időm. Élvezem, hogy mindennap úgy feküdhetek le, hogy valami olyat csináltam, amire büszke lehetek. Nagy álmom az Örvény-kő megmászása, és jó esélyem lett volna rá. Úgy éreztem, hogy ezt az utat 120 százalékban képes vagyok teljesíteni. Még ebben az évben megpróbálnám újra, ha a körülmények ismét lehetővé tennék.

forrás: HétNap

You may also like...