Jučerašnjom akcijom Jesen u Subotičkoj peščari završen je ovogodišnji serijal Četiri godišnja doba u Subotičkoj peščari

PK Spartak, Subotica

Jesen u Subotičkoj peščari
vodič Z. V.
broj učesnika 58

Trasa pešačenja: Palić, centar – Majkin salaš – Hajdukovačka šuma – Tresetište – Radanovačka šuma – Strelište – Makova sedmica, centar (odvajanje onih koji su išli samo 16,5 km) – Šištak – Srpski šor – Daščanska šuma – jezero Majdan – Krivoblatska šuma – Kelebija, državna granica.

Ukupna dužina 32 km. Broj učesnika koji su prešli svih 32 km je 35, jedan učesnik je pešačio od centra Makove sedmice do Kelebije a jedan se odvojio nakon 23 km na Srpskom šoru.

Vremenske prilike pogodne za pešačenje. Osim članova kluba i ovaj put se našem pozivu za pešačenje odazvao veliki broj gradjana.

Početak pešačenja je bio u centru Palića gde se okupilo 57 učesnika. Krenuli smo ka Majkinom salašu gde smo se uključili u markiranu stazu. Ulaskom u šumu napravili smo kraću pauzu pa nastavili ka Tresetištu gde se nismo zadržavali (na opšte iznenadjenje većine učesnika) nego nastavili još 1,5 u pravcu Radanovca. Tempo pešačenja je bio takav da nam je garantovao dolazak na vreme do centra Makove sedmice odakle su oni koji su želeli pešačiti samo prvu polovinu staze imali autobus ka gradu.

Uz jednog pridošlog učesnika za nastavak pešačenja se odlućilo 37 učesnika. Vraćamo se na markiranu stazu u blizini okretnice na Makovoj sedmici pa idemo ka Šištaku gde imamo ponovo manju pauzu, predaj pred uspon na subotički Materhorn 🙂

Šištak smo uspešno savladali pa je dalje sve bilo lakše. Prelazimo peštansku prugu, hitamo ka Srpskom šoru gde nas jedan učesnik napušta. Preostalih 8 km je prošlo brže od očekivanja pa smo na cilju bili već oko pola 3. Sasvim dovoljno vremena do polaska autobusa. Bila je to prilika da onima koji su prešli celu stazu uručim obećane nagrade. Na žalost nije to bilo putovanje u Rim ali poklonu se u zube ne gleda. Na kraju smo moj okrugli, pedeseti rodjendan zalili u prodavnici kako to već dolikuje.

9 učesnika je u sva četiri godišnja doba prešlo celu stazu pa su od mene, inicijatora ove akcije nagradjeni skromnim ali zanimljivim poklonom koji će ih podsećati na ovu akciju.

Hvala svima na učešću, najupornijima sve čestitke na izdržljivosti i volji 🙂

Total distance: 32.52 km
Max elevation: 135 m
Min elevation: 98 m
Total climbing: 153 m
Download file: suboticka-pescara-jesen-u-pescari SP.gpx

izvor: wiciloc

You may also like...