IZVEŠTAJ SA SPORTSKE-REKREATIVNE MANIFESTACIJI: 47. Palićki susreti planinara, subota 09.10.2021

Drugi vikend oktobra je i ove godine bio rezervisan za tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju „Palićki susreti planinara“ u organizaciji PSK“Spartak“. Uprkos nepovoljnoj vremenskoj prognozi, lošoj epidemiološkoj situaciji i tihe propagande same aktivnosti, ugostili smo oko 150 planinara i ljubitelja pešačenja.

Nakon pozdravnog govora predsednika kluba Karolja Calberta i predsednika Planinarskog saveza Srbije Ise Planića, kolona je krenula za vodičima ka obali jezera duž koje je planirano pešačenje. Prolazeći kraj znamenitosti Palića, dr Viktorija Aladžić je pričala o istoriji i karakterističnoj arhitekturi nekadašnjeg poznatog banjskog lečilišta.

Učesnici su imali na raspolaganju dve staze. Većina se odlučila za kraću i prešli su 15 km. Oko 40 planinara je krenulo dužom stazom, oni su prepešačili 21 km.

Zahvaljujemo se svim prijateljima za doprinos realizaciji manifestacije: OŠ “Miroslav Antić“ na ustupljenom prostoru, Planinarskom savezu Vojvodine na pomoć i podršci, Pannon RTV-u na medijskom praćenju naših aktivnosti.

Veliko hvala dragim gostima na učešću, očekujemo vas i naredne godine!

Hvala vodičima i članovima kluba koji su svojim radom pomogli pri organizaciji i uspešnosti 47.Palićkih susreta planinara.

You may also like...