IZVEŠTAJ SA SEMINARA U RUTSETERINGU, Beograd vikend 16-17.04.2022

Danima 16-17. aprila 2022. održan je 1. rutseting seminar u Beogradu, u bolderani Sektora 44. Kurs je realizovan pomoću SPSS, vodio ga je gostujući IFSC rutseter, Kalin Girbov iz Bugarske, koordinaciju i operativne zadatke vršio je Luka Perunović.

Na serminaru je učestvovalo oko 20 sportskih penjača, a iz PSK Spartak iz Subotice učestvovali smo dvoje, Aron Tot i ja, Nora Bognar. Oboje smo već imali iskustva u postavljanju smerova u našem klubu, ali dosad smo radili instinktivno. Kurs je bio izuzetno koristan i kompleksan, pošto smo savladali teorijske osnove, a i u praksi smo mogli da isprobamo svoje znanje. Diskutovali smo o pravljenju kvalifikacionih- (muških, ženskih, dečjih), finalnih- (muških, ženskih) i komercijalnih smerova i posle teorijskih razmatranja smo  postavili te smerove. Posle celodnevnog rada penjači su oba dana mogli da isprobaju nove smerove, što je bilo dobro, jer smo dobili povratne informacije o tome koliko su izvodljivi, odnosno teški.

Mislim da nam je bilo korisno što smo imali priliku da učestvujemo na ovom seminaru i da će nam biti od koristi tokom rada u klubu i na pripremama za takmičenja.

Tekst i slike: Bognar Nora

You may also like...