IZVEŠTAJ SA AKCIJE: „Grebenom Rtnja“ i kružna staza oko jezera Vrmdža, 04-05.07.2020.

Kao predstavnice PSK Spartak Subotica imale smo čast da kao prve učestvujemo na akciji koju organizaciji PK Ozren iz Sokobanje „Grebenom Rtnja“. To je staza kojom su do sada pohodila samo dva planinara iz Sokobanje, te ovaj put zajedno sa nas dve je prešlo još 9 učesnika. Istovremeno smo prešle i jedan manji deo pešačke staze E4 koji prolazi kroz preko planine Ozren, i time bile ponosne što smo došle da uzmemo učešće u ovoj akciji za mlade i one koji se tako osećaju. Žuža i ja smo se odlučile na dužu stazu u dužini od 14,5 km te tako prešle ceo greben Rtnja. Staza je kretala od Tomićeve kolibe (830mnv) preko Kusaka (1309mnv), Greben Rtnja(1410mnv), Preslo(1405mnv) Prevoj Rtnja(1360mnv) i konačno na Šiljku (1560mnv) i povratak preko Trpezarije(1080mnv) do Tomićeve kolibe. Vodič Ilija je bio izuzetan i cela ekipa. Ukupna visinska razlika je bila 850m . Vreme idealno.Hvala domaćinima na izuzetnoj akciji.

Lagana kružna šetnja oko Vrmdžanskog jezera u dužini od 12,5 km ispešačile smo za nepuna 4 sata i visinskom razlikom od 400 mnv. Uživale smo u lepotama ovog malog jezera i lepo označenoj stazi koju smo bez dileme ispešačile same. Svaka pohvala PK koji održava ovu stazu da li PK Ozren ili PK Oštra Čuka iz Sokobanje. Nadamo se i povratku na ovu destinaciju.

Tekst: Ljubica Drča

Video izveštaj: Rab Zsuzsanna

Video: „Grebenom Rtnja“  https://drive.google.com/file/d/1H4V6m3dzX4dyDHARRDPYSJrpvPLQLsDS/view?usp=sharing

Video: Kružna staza oko jezera Vrmdža https://drive.google.com/file/d/1xuT02UdjccpKaTYlHNaV8yjFZ3uVevR6/view?usp=sharing

 

 

You may also like...