IZVEŠTAJ SA AKCIJE: Fruškogorska transverzala 3.akcija sa PSK “Poštar” iz Novog Sada

Naša treća akcija

Fruškogorska transverzala je ove godine postala poprilično popularna trasa za obilaženje među planinarima i rekreativcima. Cela dužina kružne staze je 160km i u zavisnosti od kluba, postoji plan akcija kojima se prelazi u određenom broju deonica.
Kružno od Popovice

Ovoga puta ekipa iz Spartaka koja je oduševljena sa Fruškogorskom transverzalom se pridružila Poštaru iz Novog Sada. Kao što je najavljeno start je bio na Popovici u 9h, savladano je 18km i oko 16h je završena kružna staza u planinarskom domu “Željezničar” uz topli čaj ili kafu.
Pod vođstvom Siniše Petrov učesnici različitih uzrasta su obišli neke od tačaka transverzale, a sama staza je vodila od Popovice – Starih Ledinaca – Isposnice – Manastira Rakovac (kt4), preko Graca – dom Zmajevca (kt23) – Ledinačke kapije – Jegerove bašte, odnosno Kraljeve stolice koja je u neposrednoj blizini, pa nazad do Popovice (18km).

Priroda je sve lepša, šuma zelenija, međutim vremenske neprilike su nas zadesile za vreme odmora u domu Zmajevac i ostatak polovine puta su nas pratili kiša i niska temperatura. Još jedna od interesantnih mesta je i sveta isposnica u mekoj steni kod Rakovca. Tu je grupa napravila prvu veliku pauzu za doručak i oni koji su bili zainteresovani, mogli su ući i razgledati zanimljive detalje sa svetim ikonama i spolja beleški u stenu na glagoljici iz 1800-te godine.

Lični zaključak

Jedan dobar tempo i dobro raspoloženje je pratilo celu grupu nezavisno od promene vremenskih uslova. Ugrejali smo se sa toplom kafom i čajem na kraju u jednom od planinarskih domova. Sa sobom nosimo lepe uspomene na vreme provedeno u prirodi i interesantna mesta i zajedničko druženje.

Sledeća akcija je predviđena za 14.05.2022. Za sve informacije stoje vam na raspolaganju vodiči koje možete kontaktirati preko brojeva telefona:
Alfred Abraham 063/7000650 (viber)
Danijela Nuspl 061/7020290
Takođe, pozivam vas da prisustvujete na redovnom sastanku kluba i uključite se u neke druge interesantne akcije planinarenja i rekreacije.

You may also like...