NAJAVA AKCIJE: Rudoka 2658 mnv, Šar-planina, Severna Makedonija 20.-22.05.2022

Četvrta stanica u seriji akcija PSK Spartak pod nazivom exYu8Summit!

PLAN AKCIJE:

1. DAN: 20.05.2022- Petak

Polazak iz Subotice pre podne u 08.00 časova od železničke stanice(Park Ferenca Rajhla). Okupljanje 15 minuta ranije. Putovanje na relaciji Subotica – Kumanovo – Tetovo – Novo Selo sa usputnim pauzama(očekivani dolazak na smeštaj do 21.00 č. u petak uveče).

2. DAN: 21.05.2022-Subota izlazak sunca 05.13, zalazak sunca 19.55.

ukupna dužina pešačke ture 21 km, ukupna visinska razlika 1700 m, celodnevna tura 10-12 sati

tehnička zahtevnost 3/10, kondicionalna zahtevnost 8/10,

Ustajanje u 05.00 sati, nakon doručka u 06.00 krenemo na pešačenje ka Bogovinjskom jezeru i prema granici sa Kosovom. Kad izađemo na greben idemo prema Rudoki. Zatim za natrag, spuštamo se prema Crnom jezeru i od tamo nazad prema Novo selo.

3. DAN: 22.05.2022-Nedelja

Ustajanje u 06.30, nakon doručka u 07.30 krenemo na pešačenje ka vodopadi Kamenjane. Pešačka tura od 2 sata, nakon toga putujemo do Skopja, gde stižemo oko 11.30 sati. Obilazak centra i ručak . U 15.00 polazak za Subotici, gde stižemo do 23.00 sati.

Oprema : prilagođena vremenskim uslovima : duboke planinarske cipele, rezervne čarape, mali ranac, presvlaka za ranac, čeona lampa sa rezervnim baterijama obavezna, prva pomoć, boca za vodu, kapa i rukavice, kabanica, termo jakna ili polar, kamašne, štapovi, lična apoteka, letnja tanka vreća za spavanje(po sopstvenom izboru iz higijenskih razloga), naočare sa UV zaštitom

Tehnička oprema: dereze/minidereze

Dokumenta: važeća putna isprava, putno osiguranje, članska kartica PSS sa markicom za 2022 godinu! (Državljanima Republike Srbije za ulazak u Republiku Severnu Makedoniju nije potreban digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv virusa COVID-19, ni PCR test, niti potvrda o preležanoj bolesti.)

Hrana : doručak na smeštaju, tokom celodnevnog pešačenja-planinarenja ishrana iz ranca

NAPOMENA 1:

Na akciji mogu učestvovati isključivo planinari koji su članovi osnovnih planinarskih organizacija učlanjenih u PSS sa markicom za 2022. godinu. Prilikom prijave navesti naziv društva, broj planinarske kartice i markice.

Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara. U slučaju da bude procenjeno da planinar iz bilo kog razloga može ugroziti svoju ili bezbednost grupe, polazak na uspon neće biti dozvoljen.

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave organizatoru pre polaska na akciju, organizator ne snosi odgovornost.

Svi učesnici treba da su dobrog zdravlja, da budu psihofizički spremni na promenu i improvizaciju na terenu.

Organizator zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti izmeni plan akcije radi bezbednosti učesnika(nevreme, nespremnost) kao i da otkaže istu (ukoliko vremenski uslovi ne garantuju bezbednost učesnika)

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom PSK SpartakSubotica. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

KOTIZACIJA: 14.000,00 RSD na bazi 9 učesnika

Kotizacija obuhvata: Putne troškove, putarine i smeštaj sa doručkom (2 noćenja u višekrevetnim sobama sa kupatilom), doprinos za klub

Prijave uz UPLAĆENU AKONTACIJU od 10.000,00 RSD( posle prijavljivanje dobićete u mejlu instrukcije za plaćanje). Na listu priljavjenih ulazite nakom plaćanja!

U SLUČAJU ODUSTAJANJA AKONTACIJA SE ZADRŽAVA ili naći adekvatnu zamenu do 18.05.2022.

Prijavu za akciju prosledite isključivo mail-om sa potrebnim podacima za prijavu!!

Prilikom prijave dostaviti : Ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, broj pasoša, broj planinarske PSS kartice i broj markice.

Vodič : Calbert Karoly, PSS MB 523 1b Planinski vodič na opremljenim planinarskim putevima, mob. 0638794681, mailto:calbertk@gmail.com

You may also like...